O autoru

Mario Šoštar rođen je 1973. godine u Hrvatskoj, ali veliki dio svog života provodi u inozemstvu. Unatoč tome što još nema ni četrdeset godina u trenutku izlaska svoga prvog romana početkom 2012., Mario je osoba iza kojeg stoji veliko životno iskustvo, iskustvo osobe koja je proputovala desetke zemalja, upoznala ljude svih boja kože i vjera, pročitala sve što joj je došlo pod ruku, činilo se to nekome vrijedno ili ne, i izbrusila svoj senzibilitet  u filmu i glazbi svih žanrova.

U pisanju se služi spajanjem uzbudljive i napete proze s promišljanjem temelja na kojima počivaju neke društvene pojave koje smatramo zadanima, a prvi roman Mikrofilm bavi se odgovorom na pitanja koja je sam sebi postavio za vrijeme proučavanja ratnih događanja 20. stoljeća: znamo li sve o našoj povijesti i možemo li se pouzdati u svijet kakav poznajemo?Roman Državni prijatelj broj 1 osvrt je na događaje u Hrvatskoj vezane uz financije ranih 90-tih godina, a roman We Come One! mogao bi se nazvati ljubavnim trilerom u kojem se ne zna što će se na idućoj stranici dogoditi. Četvrti roman pod nazivom Element, koji izlazi iz tiska početkom 2014, nastavak je romana Mikrofilm u kojem Svijet agencije za koju radi Mario Beck, slučajni špijun i svjetski putnik, nikad ne miruje.

Romani U srcu komunizma i Projekt 1000-100-1-0 vračaju nas u doba hladnog rata između dvije velesile u kojima privatne kompanije i pojedinci postižu odlične rezultate i bez problema konkuriraju državnim dinosaurima kao što su CIA i KGB. Oba romana nas odvode u ne tako daleko povijest kad je svijet bio skroz drugačiji nego što je to danas.Silna količina podataka te želja da čitatelju prenese svoj, ne sasvim imaginaran i nemoguć svijet oblikovala je njegov specifični stil pisanja koji se drži niti događanja, ne ostavlja mjesta digresijama, lako se prati, ali i drži čitatelja u radnji gdje god se ona odvijala.