Mikrofilm

Written by Super User. Posted in O djelima


Mario Beck, akcijski junak i međunarodni tajni agent novog doba, uvučen je u akciju spašavanja svoje sestre koja iz stranice u stranicu prerasta u sve bržu i složeniju avanturu koja prelazi preko kontinenata. 
Mikrofilm je istovremeno i špijunski roman i krimić, no on je i nešto još više. Mario Šoštar se upitao što bi se moglo dogoditi ako povijest kakvu smo učili u knjigama nije sasvim potpuna. Povijest koju mi znamo napisali su pobjednici, ali oni nisu mogli znati što se sve događalo iza željeznih obrambenih linija Wehrmachta prije konačnog sloma Trećeg Reicha i ovaj roman pokušaj je i promišljanja kakva bi mogla biti sudbina svijeta u slučaju da se nacizam na vrijeme i temeljito pripremio za svoj višedesetljetni zimski san.


LIKOVI U MIKROFILMU:

DOBRI MOMCI:

Mario Beck alias Markus Molitor - Glavni protagonist romana koji igrom slučaja postaje suradnik BND-a, Njemačke Obavještajne Službe, zatim tajni agent Interpola da bi na kraju završio kao terenski operativac agencije Connery-Larson s ciljem
da spriječi „Viertes Reich“ u ostvarivanju ciljeva istovremeno se pokazavši kao jedan od najaktivnijih članova te nacističke organizacije.

Michael Marx - Inspektor kriminalne policije koji vodi slučaj nakon otmice Martine Beck, Mariove sestre, te Maria Becka priprema  za tajni zadatak u Francuskoj.

Jacques Sarbone - Policajac Interpola koji preuzima slučaj otmice Martine Beck u Francuskoj i povezuje Maria Becka sa „Connery-Larson, samostalnom tržišnom istraživačkog agencijom“ kao i nacističkom organizacijom „Viertes Reich“.

Viktor Ericssen - Voditelj evropskog odjela „Connery-Larson, samostalne tržišne istraživačke agencije“ koji regrutira Maria Becka u svoju agenciju kako bi uz njegovu pomoć otkrio tajne planove nacista.

LOŠI MOMCI:

Klaus Röhm - Šef organizacije „Viertes Reich“ čijim se planovima o ponovnoj uspostavi nacističkog režima u Njemačkoj
i Evropi suprotstavlja Mario Beck.

Detlef Zinkel - Röhmova desna ruka i voditelj obuke novih regruta za članstvo u organizaciji „Viertes Reich“.

Adolf Augustensen - Regruter i jedan od dugogodišnjih članova organizacije „Viertes Reich“.

Horst Heune - Profesionalni ubojica i plačenik za specijalne zadatke koji povremeno svoje usluge ustupa organizaciji „Viertes Reich“.

DOBRE I LOŠE DJEVOJKE:

Martina Beck - Djevojka koja biva oteta ispred klinike u Göttingenu.

Susan Bradford - Djevojka koja pruža utočište Becku u Sjedinjenim Američkim Država za vrijeme potrage koju za njim organizira FBI.

INTERESNE SKUPINE U MIKROFILMU:

Viertes Reich - Četvrti Reich - Neonacistička organizacija na koju se sumnja kako je organizirala otmicu Martine Beck u svrhu pronalaženja mikrofilma na kojem su spremljeni tajni podatci o velikim količinama zlata spremljenim u švicarske banke
za vrijeme drugog svjetskog rata. Cilj VR-a je unovčiti to zlato i ponovo uspostaviti nacističku diktaturu u Njemačkoj i Evropi.

Texon - Međunarodna Poslovna Korporacija TEXON je poduzeće razgranato po cijelom svijetu i aktivno u svim granama poslovanja, službeno glasi kao najbogatija korporacija na svijetu te je u vlasništvu obitelji Pernetti koja diskretno upravlja korporacijom s velikim uspjehom, djelomično zahvaljujući „Connery-Larson, samostalnoj tržišnoj istraživačkoj agenciji“.

Connery-Larson, Samostalna tržišna istraživačka agencija - Iako joj ime govori kako istražuje tržišta za potrebe klijenata, agencija je određenim krugovima poznata kao špijunska organizacija TEXON-a koji joj je jedini klijent, a po svojoj moći, utjecaju i razgranatosti, agencija Connery-Larson se može bez problema mjeriti sa vodećim svjetskim obavještajnim službama kao što su CIA, NSA, MI-5, MOSSAD, FSB itd.

 

ODABRANI ULOMCI PO IZBORU AUTORA:

 • m1.jpg
 • m2.jpg
 • m3.jpg
 • m4.jpg
 • m5.jpg
 • m6.jpg
 • m7.jpg
 • m8.jpg
 • m9.jpg
 • m10.jpg
 • m11.jpg
 • m12.jpg
 • m13.jpg

web dizajn: Roane dizajn